Sammanfogning

Generellt för svetsning

Vi har stor kunkskap inom TIG-svetsning i rostfria material, hastalloy, titan, kolstål etc. Även plastsvetsning är en växande del där vi har utrustningar som ger en vulstfri svets. 

För att säkerställa en god svetskvalitet arbetar vi alltid med tredjepartsgodkända WPQR och WPS samt kvalificerade svetsare enligt gällande EN/ISO/ASME-standarder. Fogberedning är a och o och minst lika viktigt är häftans kvalitet samt att skyddsgas används för att förhindra missfärgningar och oxider. För att säkerställa rätt kvalitet är våra svetsare och montörer utbildade inom standarden ISO 5817.

METODER & MATERIAL

Manuell svetsning

De flesta av de skarvar vi sammanfogar sker med manuell TIG men självklart arbetar vi med andra tekniker som MMA, MIG/MAG och lödning.

Mekaniserad/orbital svetsning

Nordholms innehar mekaniserad utrustning för TIG-svetsning. Vi anpassar vår utrustning för specifika tillämpningar som t ex. svetsning i trånga utrymmen eller fjärrstyrd svetsning via kamera där svetsprocessen styrs till 100 procent.

Vi har 14 svetsströmkällor med 45 huvuden som klarar dimensioner från 2,5 - 930 mm. och godstjocklek från 0,5 - 114 mm. varav tre som möjliggör frjärrstyrd svetsning.


Se vår film om automatiserad svetsning på youtube!

Plastsvetsning

I plastmaterial utför vi smältsvetsning med hjälp av metoderna VNF (Vulst Note Free), but welding och socket fusion welding.

VNF-metoden åstadkommer skarvar utan invändig vulstbildning och RA-värden ned till 0,3 beroende på materialkvaliteten. Metoden lämpar sig väl för system till läkemedel- och telekomindustrin.